Over ons

Wereldwinkel Veldhoven is dé fair trade cadeauwinkel sinds 1979. Al meer dan veertig jaar zetten wij ons in voor eerlijke en duurzame cadeaus. Dit houdt in dat de artikelen die wij verkopen voortkomen uit eerlijke handel en met respect voor mens en milieu worden gemaakt.

Met de verkoop van het door ons met grote zorg samengestelde assortiment, worden projecten in andere landen gesteund en creëren we werkgelegenheid en een menselijk bestaan voor de producenten.

Met de verkoop van fair trade en duurzame artikelen investeert Wereldwinkel Veldhoven in een leefbare wereld voor iedereen. Elk product uit ons assortiment is met de hand, met zorg en volgens fair trade criteria geproduceerd en ingekocht. Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen door de verkoop van hun producten toegang tot de Europese markt en daarmee de kans een beter bestaan op te bouwen.

Door de verkoop van duurzame producten die het milieu minder belasten, dragen we een steentje bij aan een gezondere leefomgeving.

Vrijwilligers

Zoals elke andere Wereldwinkel in Nederland, wordt ook Wereldwinkel Veldhoven aangestuurd en gerund door een team van enthousiaste vrijwilligers. Elk denkbaar bedrijfsproces, zoals inkoop, inrichting, financiële administratie en zelfs het personeelsbeleid, sturen wij zelf aan. Zonder vrijwilligers is het bestaan van de Wereldwinkel niet mogelijk. 

Door onze vrije tijd te besteden aan de Wereldwinkel, stimuleren we duurzaamheid en eerlijke handel wereldwijd. Wil jij je ook graag inzetten voor dit goede doel en heb je tijd om wat vrije uren per week ons team te komen versterken? Houd dan onze vacatures in de gaten. We zijn regelmatig op zoek naar nieuwe vrijwilligers!

Webshop

Op dit moment beschikt onze winkel nog niet over een webshop en kun je alleen in de winkel terecht voor een cadeau. Zie je online een artikel dat je graag zou willen hebben? Vraag ons naar de mogelijkheden. We denken graag met je mee!

Graag tot ziens in onze winkel!

Wat is fair trade?

Productie van fair trade artikelen

Met dank aan Wereldwinkel Eindhoven voor deze prachtige productiefilmpjes!

Met jouw aankoop draag je direct bij aan een menselijk bestaan van de producent, eerlijke handel en een schonere wereld.